Tartă cu fructe de mare

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu fructe de mare din: faina, unt, fructe de mare, morcov, mazare, boabe de porumb, smantana, branza de vaci, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si sos de rosii.

Ingrediente:Tartă cu fructe de mare

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml apă
  • 500g amestec fructe de mare
  • un morcov
  • 100 g mazăre
  • un dovlecel
  • 50 g boabe de porumb
  • 3 linguri de smântână
  • 200 g brânză de vaci
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sos de roşii dulce

 

Mod de preparare:

Făina, untul, apa şi jumătate de linguriţă de sare se amestecă, apoi se frământă până rezulţă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Fructele de mare se deconge¬lează, se călesc în puţin ulei, apoi se pun într-o strecurătoare.

Morcovul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un castron. Se adaugă boabele de porumb, dovlecelul spălat şi tăiat rondele, smântână şi brânza de vaci.adaugă fructele de mare, se presară sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se amestecă.

Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt, se toarnă compoziţia, se introduce în cuptor şi se coace 25 de minute la foc potrivit. Se serveşte caldă sau rece, simplă sau cu sos de roşii dulce.

Se serveşte caldă sau rece, simplă sau cu sos de roşii dulce.

Tartă cu fructe de mare

Tartă cu fructe de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.