Tarta de toamna

Printeaza

Tarta de toamna din: faina, zahar tos, praf de copt, unt, galbenus, frisca, sare, prune, foi de gelatina, miez de nuci, zahar si lamai.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri de frisca
  • un varf cutit sare
  • 800 g prune
  • 2 foi de gelatina
  • 100 g miez intreg de nuci
  • 2 linguri zahar
  • 2 lamai

 

Mod de preparare:

Amestecati faina, zaharul, praful de copt, untul si sare, pana cand se obtine un aluat nisipos.

Nu se framanta acest aluatu si este mai bine daca se amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite.

Bateti putin galbenusul si amestecati-l cu frisca, apoi turnati-l peste aluat si amestecati pana la omogenizare.

Formati o bila de aluat, acoperiti-o cu o folie de plastic puneti-o la frigider pentru 30 de minute.

Taiati prunele in doua, scotateti samburii. Din aluat intindeti o foaie intr-o tava rotunda cu diametru de 23 cm.

Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavii. Puneti peste foaie, una langa alta jumatatile de prune cu partea taiata in sus.

In fiecare puneti cate un miez de nuca si putin zahar. Coaceti 30-35 de minute in cuptorul incalzit dinainte.

Stoarceti lamaile si dizolvati gelatina in sucul obtinut.

Adaugati zaharul si incalziti gelatina in sucul obtinut.

Adaugati zaharul si incalziti gelatina pana cand incepe sa se ingroase.

Turnati gelatina astfel pregatita peste tarta scoasa din cuptor si racita putin.

Lasati sa se intareasca si serviti rece.

Tarta de toamna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.