Mazăre cu dovlecei
PrinteazaO reteta simpla de mazare cu dovlecei din: mazare, dovlecei, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei capia, pasta de tomate, sare, piper, ulei de floarea soarelui si marar.
- 500 g mazăre
- doi dovlecei
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- 4 roşii
- un ardei gras
- un ardei capia
- o lingură de pastă de tomate
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Rădăcina de pătrunjel şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun peste ceapă.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele din castron şi se călesc la foc mediu până se înmoaie.
Se adaugă mazărea spălată, apă cât să o depăşească cu două degete, sare şi piper. Se lasă pe foc până ce mazărea este aproape fiartă, se adaugă dovleceii spălaţi şi tăiaţi rondele, ardeiul gras şi ardeiul capia tăiaţi julien.
Se lasă să fiarbă până ce dovleceii s-au înmuiat, se adaugă roşiile date pe râzătoare, pasta de tomate dizolvată cu o cană de apă şi usturoiul feliat.
Se mai fierbe zece minute, se presară mărar tocat, se opreşte focul şi se serveşte.
Mazăre cu dovlecei
Pofta buna!