Lasagna cu sos de rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan.

Ingrediente:Lasagna cu sos de rosii

  • 300 g carne tocată de vită
  • 300 g carne tocată de porc
  • un pachet foi de lasagna
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • cimbru proaspăt şi uscat

Ingrediente sos:

  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1-2 linguriţe făină
  • un praf nucşoară
  • piper alb
  • 200 ml suc de roşii
  • 1-2 fire busuioc verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan

Mod de preparare:

Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiuni­lor de pe pachet. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe.

Se pune untul să se topeas­că, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina şi laptele şi se face sosul alb.

Se unge tava cu unt, se pun foile de lasagna, carnea tocată şi se acoperă cu sosul alb. Se dă la cuptor. La sfârşit, se toarnă sosul de roşii.

Lasagna cu sos de rosii

Lasagna cu sos de rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.