Pasta de ton
PrinteazaPasta de ton din: ton, ceapa, usturoi, castarveti murati, pesmet, oua, mustar, unt, verdeata, pateu de ficat.
- 2 conserve de ton
- 1 ceapă tocată mărunt
- 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi
- gogoşari sau castraveţi muraţi, storşi şi tăiaţi mărunt
- câteva linguri de pesmet
- 2 ouă fierte tari
- 3-4 linguri muştar
- 3-4 linguri unt
- verdeaţă tocată
- 2 linguri de pateu de ficat (facultativ)
Mod de preparare:
Pui într-un castron untul, muştarul, gălbenuşurile fierte şi uleiul scurs din conservele de ton. Amesteci bine până la omogenizare.
Adaugi tonul, apoi ceapa tocată, usturoiul zdrobit, murăturile, verdeaţa şi albuşurile tăiate bucăţele. Potriveşti consistenţa cu pesmet. După gust, mai poţi adăuga piper, sare sau alte condimente.
Aşezi pasta pe platouri sau în castroane mici, întinzi deasupra un strat subţire de pateu de ficat (opţional), apoi decorezi cu măsline, frunze de leuştean, felii de albuş fiert, 1 murături, roşii etc.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasta de ton
- pasta de ton cu unt