Cartofi si legume la cuptor
PrinteazaCartofi si legume la cuptor din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ulei de masline, cas sau mozzarella, marar verde si sare.
Sucul de cartofi cruzi calmează durerile de stomac şi cicatrizează rănile stomacului şi ale intestinelor.
Se bea în perioade de crize de ulcer suc de cartofi amestecat cu apă, dimineaţa, pe stomacul gol. Sucul se bea imediat după ce a fost extras, nu se păstrează de la o masă la alta, nici măcar la frigider.
Sunt mai buni cartofii roşii, pentru că sunt mai bogafi în Vitaminele K, C şi cele din Complexul B.
Ingrediente:
- 8 cartofi mai mari
- 4 morcovi
- 4 radacini de patrunjel
- 2 teline
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g cas proaspat, mozzarella
- 1 legatura marar verde
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, apoi tăiati-i în felii până la jumătate sau trei sferturi, în aşa fel încât feliile să nu se desprindă. Feliile să fie cam de 2-3mm grosime.
Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le în rondele, bastonaşe care să fie tot de 2-3mm grosime şi să nu depăşească lăţimea cartofilor.
Tăiaţi brânza în felii cam de dimensiunea feliilor de cartofi. Repartizaţi între feliile de cartofi felii de brânză, pătrunjel, morcov, ţelină.
Pisaţi usturoiul cât mai fin şi amestecaţi-l cu mărarul tocat fin. Puneţi şi din această pastă între două felii de cartof. Cartofii astfel preparaţi seamănă cu nişte evantaie desfăcute.
Puneţi-i într-o tavă, pe hârtie de copt, stropiţi-i cu ulei şi tineti-i la cuptor cel puţin 40 – 45 de minute, la foc potrivit.
Cu cât vor fi cartofii ăletşi mai mari, cu atât veţi putea folosi mai multe ingrediente între feliile lor.
Cartofi si legume la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi cu legume la cuptor