Coasta de porc cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc, bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei.
- 1,5 kg piept de porc (coaste)
- 600 ml bors
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri cu otet
- 1 lingura cu ghimbir proaspat ras
- 200 ml vin rosu
- 1 lingurita cu sare
- nucsoara
- oregano
- ulei
Mod de preparare:
Fierbe coasta de porc în cantitatea de borş şi 150 ml de apă. Fierbe la foc mic, acoperit cu capac, timp de 15 minute. Scoate apoi carnea din zeamă şi las-o deoparte. Intr-un vas, amestecă usturoiul zdrobit, sarea, oţetul şi ghimbirul.
Cu pasta astfel obţinută, unge coasta de porc şi lasă la figider cel puţin 15 minute. Aşază apoi coasta într-o tavă unsă cu ulei. Presară deasupra nucşoară şi oregano.
Lasă la cuptor până se rumeneşte. Din când în când, stropeşte friptura cu vin. Serveşte cu legume trase în unt şi brânză rasă deasupra.
Coasta de porc cu ghimbir
Pofta buna!