Salata de linte cu dovleac si branza
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de linte cu dovleac si branza din: linte bruna, sare, piper, dovleac, usturoi, ulei de masline, ruccola, otet de mere, otet balsamic si feta de vaca sau capra.
- 40 g linte bruna
- sare
- piper
- 800 g dovleac
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 1 legatura ruccola
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura otet balsamic
- 150 g feta de vaca sau capra
Mod de preparare:
Se înmoaie lintea într-o cantitate mare de apă cu sare 20-30 min. Se lasă să se scurgă. Se curăţă dovleacul, iar pulpa se taie cuburi. Apoi se fierbe în apă cu sare timp de 10-15 min. până se înmoaie; se lasă să se scurgă.
Se toacă usturoiul, apoi se amestecă împreună cu sare, piper şi 2 linguri ulei de măsline; se ung cuburile de dovleac cu acest amestec; se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon, adăugându-se eventual puţin ulei de măsline.
Se curăţă ruccola şi se taie bucăţi. Se amestecă uleiul rămas cu oţet de mere şi oţet balsamic. Dovleacul, ruccola şi lintea se amestecă împreună cu acest dressing. Se mai condimentează o dată salata cu sare şi piper, după gust, apoi se repartizează pe farfurii. Se presară deasupra brânza sfărâmată cu furculiţa.
Salata de linte cu dovleac si branza
Pofta buna!