Turnulete picante
PrinteazaO reteta delicioasa de turnulete picante din: minipateuri cu susan, cartofi, telina, branza de burduf, smantana, patrunjel, dovlecel, morcov, chimion, ulei, sare si piper.
- minipateuri cu susan
- 50 g cartofi
- 1 telina
- 1 galbenus
- 200 g branza de burduf
- 150 g smantana
- 1 legatura de patrunjel
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- chimion
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe ţelina şi cartofii curăţaţi în apă cu sare. Separat, curăţă morcovul şi dă-l pe răzătoarea mare împreuna cu dovlecelul. Lasă sa se scurgă puţin, după care căleşte în puţin ulei. Scoate pe hârtie absorbantă şi presară un praf de sare şi piper.
Zdrobeşte apoi ţelina şi cartofii şi amestecă-i cu brânza, gălbenuşul, smântână, pătrunjelul şi puţin chimion, până obţii o compoziţie mai ţărişoară. Cu palmele umezite cu apă sau ulei, modelează nişte mingiuţe. Aşază-le deasupra fiecărui minipateu şi serveşte cu legumele călite.
Turnulete picante
Pofta buna!