Piure de linte cu gogonele
PrinteazaO reteta delicioasa de piure de linte cu gogonele din: linte rosie, gogonele, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.
- 500 g linte rosie
- 4 gogonele
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura marar
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi lintea, spălaţi-o şi fierbeţi-o în apă cu sare şi oţet. Strecuraţi-o şi treceţi-o prin sită sau prin maşina de tocat cu sită foarte mică. Adăugaţi usturoiul pisat, cimbrul şi mărarul şi amestecaţi bine.
Tăiaţi gogonelele în rondele, căliţi-le în ulei 5 minute, împreună cu ceapa tăiată mărunt sau rasă şi apoi turnaţi amestecul peste piureul de linte.
Piure de linte cu gogonele
Pofta buna!