Supa-crema de spanac si salata verde
PrinteazaO reteta delicioasa de supa-crema din: spanac, salata verde, ceapa, usturoi, marar, leustean, ulei de masline, piper, sare, faina, iaurt, smantana.
- 2 kg spanac
- o salată verde mică
- o legătură de ceapă
- 2-3 fire usturoi
- o legătură mărar
- o legătură leuştean
- ulei de măsline
- piper măcinat
- sare
- o linguriţă făină
- 200 ml iaurt
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul şi salata verde, apoi se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se pun 21 de apă cu sare să fiarbă şi, când începe să clocotească, se opăreşte spanacul.
Se lasă să fiarbă aproximativ 40 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită iar zeama în care a fiert se păstrează.
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei şi apoi se pune spanacul fiert şi tocat în prealabil, se pune sare dupa gust. După ce s-au călit câteva minute, se adaugă făina cernută şi se amestecă cu telul, ca să nu se lipească.
Se toarnă zeama puţin câte puţin până se obţine supa-cremă de spanac. După ce a mai clocotit câteva minute, se opăreşte şi se adaugă iaurtul amestecat cu smântână şi verdeaţa tocată mărunt. Supa-cremă se serveşte ornată cu piper măcinat şi cu smântână.
Supa-crema de spanac si salata verde
Pofta buna!