Tagliatelle cu sunca

Printeaza

O reteta delicioasa de tagliatelle cu sunca, ardei, broccoli, sunca de praga, sare, piper alb, zeama de lamaie, busuioc verde, patrunjel verde.

Ingrediente:Tagliatelle cu sunca

  • o cutie paste tagliatelle
  • 2 ardei
  • 300 g broccoli
  • 250 g şuncă de Praga
  • 50 unt
  • 200 smântână
  • sare
  • piper alb
  • zeama de la o lămâie
  • busuioc verde
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească între ele şi se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se pun în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece.

Se curăţă broccoli, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a nu-şi schimba culoarea. După ce a fiert, se pune în sită să se scurgă.

Separat, se taie şunca felii subţiri, ardeii se spală şi se taie feliuţe şi se călesc în unt. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, şi se lasă câteva minute să se răcească.

Se pun pastele într-un bol, pe deasupra se adaugă ardeii înăbu­şiţi, şunca, broccoli, smântână şi zeama de lămâie. Pastele se servesc ornate cu frunze de busuioc sau patrunjel verde.

Tagliatelle cu sunca

Tagliatelle cu sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.