Peste la tigaie (salau)
PrinteazaPeste la tigaie (salau)
- 600 g file de peşte (de preferat ar fi şalăul)
- sare
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 4 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 ml suc de roşii
- câte 50 g măsline verzi şi negre
- verdeaţă
- 1/2 linguriţă de boia dulce de ardei
- piper
- 4 linguri vin alb
Mod de preparare:
Speli file-ul în apă rece, îl zvânţi cu un prosop curat, îl tai în bucăţi potrivite, îl sărezi şi apoi îl stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai ceapa fideluţă, pisezi usturoiul şi le căleşti în uleiul de măsline bine încins.
Adaugi sosul de roşii şi peştele porţionat, care vor fierbe împreună cam 5 minute. Cu puţin înainte de servire, adaugi măslinele.
La sfârşit condimentezi, după gust, cu verdeaţă, boia dulce, piper, sare şi vin. E delicios şi datorită uleiului de măsline.
Pofta buna!