Pilaf sarbesc
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf sarbesc din: orez, apa, ceapa, ardei gras, rosii, sare, piper, concentrat de legume, patrunjel verde si ulei.
- 1 cana de orez
- 2-1/2 cani de apa
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 rosii medii mai moi sau 1 conserva cu rosii decojite bucati
- sare
- piper
- un cub concentrat de legume
- 1 legatura de patrunjel verde
- 4 linguri cu ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, ardeii graşi şi crenguţele de pătrunjel. Spală-le şi toacă-le astfel: ceapa – solzişori, ardeii graşi – în cuburi cu latura cam de 1 cm, iar pătrunjelul – fin.
Dacă nu foloseşti roşii decojite şi tocate de la conservă, opăreşte roşiile proaspete, ca să le poţi decoji mai uşor, apoi toacă-le.
Incinge uleiul într-o tigaie mai adâncă sau un wok şi pune ceapa la călit la foc mediu. Când a devenit translucidă, adaugă ardeii graşi şi lasă pe foc două minute.
Adaugă roşiile tocate şi concentratul de legume şi fierbe totul 2-3 minute. Adaugă orezul şi amestecă bine.
Prăjeşte-l cam două minute în sosul de roşii înainte să adaugi apa. Toarnă apa în tranşe, câte o cană, adaugă sarea şi piperul şi lasă orezul la fiert, la foc mic, cam 20 de minute.
Nu uita să amesteci des – altfel, se prinde de tigaie şi apa tot nu scade! Adaugă pătrunjelul tocat peste pilaf şi amestecă. Astfel, aroma zarzavatului se va păstra. Il poţi consuma cald sau rece.
Pilaf sarbesc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pilaf sarbesc
- orez sarbesc
- reteta pilaf sarbesc
- reteta orez sarbesc
- pilaf sarbesc reteta
- pilaf sirbesc
- orez sarbesc reteta
- pilaf sarbesc reteta originala
- orez sarbesc reteta originala
- retete pilaf sarbesc
Este foarte bun pilaful sarbesc
Mie una nu mi-a placut pilaful asta deloc
Foarte bun pilaful sarbesc
Foarte foarte bun a iesit dupa aceasta reteta….imi pierdusem speranta ca o sa imi mai iasa vreodata pilaf bun….multumesc!!