Cosulet cu miere
PrinteazaO reteta de cosulet cu miere din: aluat, pere, oua, zahar vanilat, zahar, frisca, crema de ciocolata, miere si zahar pudra.
- 1 pachet aluat
pentru umplutura:
- 2 pere mari
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
- 200 ml frisca
- 2 linguri crema de ciocolata
- 3 linguri miere
- 2 lingurite zahar pudra
Mod de preparare:
Intinzi aluatul cu sucitorul, îl înţepi cu furculiţa din loc în loc şi decupezi rotunduri puţin mai mari decât formele de minitartă. Imbraci formele cu aluat.
Cureţi perele de coajă şi de căsuţa seminţelor, le tai felii potrivite (cât să intre în forme) şi le pui peste aluat Baţi ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi frişca şi torni compoziţia în formele de tarte.
Aşezi formele pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute. După ce s-au răcorit, le ungi cu miere dizolvată cu foarte puţină apă şi le decorezi cu cremă de ciocolată. Le presari cu puţin zahăr pudră.
Cosulet cu miere
Pofta buna!