Aperitiv cu şuncă şi carpaccio
PrinteazaO reteta delicioasa de aperitiv cu sunca si carpaccio din: faina, oua, iaurt, ulei de masline, sunca de porc, carpaccio de vita, branza telemea, praf de copt, mac, oregano, sare, piper si sos de rosii picant.
- 200 g făină
- trei ouă
- 250 ml iaurt
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g şuncă de porc
- 200 g carpaccio de vită
- 150 g brânză telemea
- un pliculeţ praf de copt
- seminţe de mac
- o lingură cu oregano tocat
- sare
- piper
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un bol mai mare şi se mixează până îşi dublează volumul. Se adaugă iaurtul, uleiul de măsline, seminţele de mac, praful de copt şi oregano tocat. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă brânza telemea sfărâmată şi făina.
Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se presară şunca de porc şi carpaccio de vită tăiate bucăţele, se amestecă cu o lingură şi se toarnă compoziţia într-o tavă de brioşe, unsă cu ulei. Se introduce tava în cuptor şi se coc 20-25 de minute la foc potrivit, sau până când brioşele au căpătat o culoare aurie.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcească cinci minute apoi se scot şi se pun pe un grătar de bucătărie. Se servesc imediat, cu sos de roşii picant sau se lasă la răcit încă zece minute.
Aperitiv cu şuncă şi carpaccio
Pofta buna!