Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura de lamaie cu violete zaharisite din: unt, zahar tos, oua, zeama si coaja de lamaie, praf de copt, faina, lapte si violete zaharisite.
- 8 linguri unt
- 1 pahar plus 2 linguri zahăr tos
- 4 ouă mari
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie mare
- 2 linguri praf de copt
- 2 pahare făină
- 1/4 pahar lapte călduţ
Pentru glazură:
- 1 pahar zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- coaja rasă de la 1 lămâie
- violete zaharisite
pentru violete zaharisite:
- un pumn de violete
- 250 – 500 mg zahăr pudră
- 1 albuş
- 1 lingură apă
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul. Se unge cu unt şi se presară faină într-o cratiţă rotundă. Se amestecă cu mixerul la viteză mare untul moale cu 1 pahar zahăr tos, 5 minute. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, apoi zeama şi coaja de lămâie, praful de copt şi se amestecă bine. Se încorporează treptat făina cernută bine şi laptele. Se amestecă apoi cu mixerul la viteză mică până se omogenizează.
Intr-un bol separat se bat albuşurile spumă, se adaugă 2 linguri zahăr şi se bate până ce spuma se întăreşte. Se adaugă un sfert din spuma de albuş în compoziţia pentru prăjitură cu mişcări delicate. Apoi se adaugă şi restul de spumă de albuş şi se omogenizează amestecând uşor.
Se toarnă aluatul în cratiţa unsă şi se lasă la copt 30 de minute până decivine aurie. Se lasă la răcit 10 minute, apoi se scoate din cratiţă, se pune glazura şi se decorează cu violete şi felii de lămâie.
Prăjitură de lămâie cu violete zaharisite
Pofta buna!