Prajitura cu nuci si fructe
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura cu nuci, zahar pudra, faina, oua, unt, praf de copt, gem de caise, fructe de sezon.
Ingrediente:
- 100 g nuci măcinate
- 205g zahăr pudră
- 125 g faină
- 3 ouă
- 100 g unt
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri gem de caise
- 300g fructe de sezon
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o cratita si apoi luat vasul de pe foc. Adaugati zaharul, si apoi, pe rand, gălbenuşurile. Dupa fiecare galbenus amestecaţi bine.
Adăugaţi făina în care aţi amestecat şi praful de copt şi nucile măcinate.
Bateţi albuşurile spumă şi apoi încorporaţi-le în compoziţia preparată înainte, amestecându-le prin răsturnare, nu prin frecare.
Coaceţi compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18 – 20cm. Scoateti-o din tavă şi puneţi-o pe un platou, ungeţi-o deasupra cu gemul de caise încălzit şi trecut printr-o sită şi decoraţi cu fructe de sezon.
Pofta buna!