Chiftele de praz
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele de praz, pasta de tomate, oua, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 7-8 fire de praz
- 300 g pasta de tomate
- 2 oua
- 1 frunza de dafin
- 2 linguri faina
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi prazul în segmente mai mari şi puneţi-le la fiert în puţină apă cu sare. Strecurati-l apoi de apă şi lăsaţi-l la răcit. Amestecaţi apa în care a fiert prazul cu pasta de tomate şi puneţi-o la fiert.
Adăugaţi dafinul, sare şi piper, dacă mai este necesar şi fierbeţi sosul până când începe să se îngroaşe. Daţi prazul prin maşina de tocat şi amestecaţi-l cu ouăle, cu sare şi piper.
Modelaţi chiftele din acest amestec, treceţi-le prin făină şi apoi prăjiţi-le în ulei încins. Scurgeţi-le de grăsimea de prisos şi puneţi-le în sosul tomat. Mai fierbeţi-le 5 minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele de praz