Prajitura cu glazura de ciocolata
PrinteazaO reteta gustoasa de prajitura cu glazura de ciocolata, zahar, stafide, , mac, oua, lamaie, rom, ciocolata, ness.
Ingrediente blat:
- 1/2 pahar de apă
- 1/4 pahar zahăr
- 50g stafide tocate
- 200g mac măcinat
- 6 ouă
- zeama şi coaja de la 1 lămâie
- 50ml rom sau coniac
Ingrediente glazura:
- 100g ciocolată
- 2 linguri apă
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură cafea ness
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu o jumătate pahar de zahăr şi adăugaţi stafidele tocate şi macul măcinat. Când compoziţia s-a omogenizat şi a fiert, lăsaţi-o la răcit.
Frecaţi gălbenuşurile cu restul de zahăr, adăugaţi zeama şi jumătate din coaja de lămâie, romul.
Când acestea s-au omogenizat, adăugaţi compoziţia cu mac şi albuşurile bătute spumă. Coaceţi compoziţia în tavă unsă şi tapetată.
Pentru glazură, topiţi ciocolata şi adăugaţi apa, zahărul şi ness-ul. Amestecaţi ingredientele şi turnaţi glazura peste blatul răcit. Tăiaţi prăjitura după răcire.
Pofta buna!