Ardei umpluti cu vinete si rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu vinete din: vinete, ardei, ceapa, paine, ou, faina, lapte, rosii, sare, zahar, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Ardei umpluti cu vinete si rosii

  • 1 kg vinete
  • 10 ardei
  • 2 cepe potrivite
  • 2 felii de pâine
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă de lapte
  • 1/2 kg roşii
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci vinetele pe plită, le cureţi şi le toci la fel ca pentru salata de vinete. Cureţi ceapa, o căleşti, în­moi pâinea în lapte, o storci şi o adaugi în vinete împreună cu cea­pa, oul, făina, piper şi sare după gust.

Cureţi ardeii de cotoare, îi umpli cu compoziţia de vinete, după care îi aşezi într-o cratiţă şi îi laşi deoparte până pregăteşti so­sul.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le dai pe râzătoare şi le pui să fiar­bă la foc mic, cu zahărul. Pui 3-4 linguri de ulei Unisol. Torni apoi sosul peste ardei şi îi dai la cuptor pentru 25 de minute.

Ardei umpluti cu vinete

Ardei umpluti cu vinete si rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.