Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu mere, nuci si glazura de ciocolata din: mere, nuci, stafide, faina, zahar, oua, ulei, praf de copt, grasime, zahar pudra, unt, galbenusuri, cacao, rom, marmelada, glazura de ciocolata, frisca si nuci.
- 1 kg mere fără coajă
- 70 g nuci
- 50 g stafide
- 600 g făină
- 400 g zahăr
- 6 ouă
- 400 ml ulei
- 2 plicuri praf de copt
- grăsime pentru uns tava
umplutură:
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 40 g cacao
- 2 linguri rom
- 120 g marmeladă
decor:
- glazură de ciocolată
- frişcă
- nuci
Mod de preparare:
Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge o tavă mare cu grăsime, se presară făină şi se toarnă aluatul. Se pune în cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute.
Apoi se lasă să se răcească. Se bate untul cu zahărul, spumă, după care se încorporează gălbenuşurile. Se adaugă cacaua şi romul. Se răstoarnă pe o planşă aluatul răcit. Se taie transversal în două părţi. Partea de de jos se unge cu marmeladă, partea de sus se acoperă cu cremă, după care se lipesc cele două părţi.
Se acoperă la suprafaţă cu glazura de ciocolată şi se lasă la răcit. Se taie felii şi se decorează cu smântână şi miez de nucă.
Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată
Pofta buna!