Porc cu sos de mere

Printeaza

O reteta delicioasa de porc cu sos de mere din: fileuri de porc, faina, unt, sare, praz, seminte de mustar, vin rosu, mere si smantana dulce nefermentata.

Ingrediente:Porc cu sos de mere

  • 4 fileuri de porc
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • 4 fire de praz tânăr, spălat bine pentru a îndepărta nisipul şi feliat subţire
  • ½ linguriţă seminţe de muştar
  • 2/3 cană de vin roşu
  • 2 mere tari, curăţate de coajă şi de sâmburi şi feliate
  • 2/3 cană de smântână dulce nefermentată

 

Mod de preparare:

Se dă carnea de porc prin făină. Se topeşte untul într-o tigaie la foc mediu-mare. Se pune în tigaie carnea, se asezonează cu puţină sare şi se prăjeşte pe ambele părţi până când s-a rumenit. Se pune în tigaie prazul şi lasă pe foc încă 3 minute.

Se adaugă seminţele de muştar, vinul şi se lasă să fiarbă 10 minute, întorcând carnea de mai multe ori. Se adaugă feliile de măr şi smântână.

Se lasă pe foc timp de 3 minute sau până când sosul s-a îngroşat puţin.

Porc cu sos de mere

Porc cu sos de mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.