Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc cu umplutura de salvie si ceapa si cu sos din: ulei de masline, ceapa, frunze de salvie, pesmet, carne de carnati, cotlet de porc, faina, supa de pui sau de vita si cidru.

Ingrediente:Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată fin
  • câteva frunze de salvie rupte în bucăţi
  • 25 g de pesmet
  • carnea de la 4 cârnaţi de bună calitate
  • 1,6 kg cotlet de porc, cu şorici, dezosat
  • 2 linguri de făină normală
  • 400 ml supă de pui sau de vită
  • 100ml de cidru

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 5 minute până se înmoaie. Se ia de pe foc.

Odată răcită, se transferă într-un bol şi se amestecă împreună cu salvia, pesmetul, carnea de cârnaţi şi un pic de sare şi piper.

Se fac crestături pe suprafaţa şoriciului cu un cuţit ascuţit. Se face o tăietură de-a lungul cotletului, astfel încât acesta să arate ca o carte deschisă, şi se umple cu amestecul de cârnaţi.

Se închide la loc şi se leagă cu sfoară. Se cântăreşte, pentru a şti cât timp trebuie ţinut la cuptor

Se încălzeşte cuptorul la 240° C/gaz 9. Cotletul rulat şi legat se freacă peste tot cu sare şi piper şi se pune într-o tavă.

Se coace 25 de minute, apoi se scade temperatura la 180° C/gaz 4 şi se coace câte 20 de minute pentru fiecare 450g. Se transferă pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă să se odihnească până când e gata sosul.

Se scoate grăsimea din tavă cu o lingurăşi se lasă zeama de la carne. Se pune tava pe foc sau se transferă zeama într-o tigaie.

Se adaugă făina şi se amestecă 1 minut, după care se toarnă supa şi cidrul şi se lasă la fiert câteva minute.

Se strecoară într-o cană. Se serveşte cotletul tăiat felii, cu şorici, alături de cartofi, sos şi legume.

Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

Friptura de porc cu umplutură de salvie şi ceapă şi cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.