Tort negru cu cacao şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de tort negru cu cacao si cafea din: lapte, zahar, faina, cacao neagra, oua, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenusuri si cafea.
- 250 ml lapte
- 250 g zahăr
- 200 g faină albă
- 100 g cacao neagră
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
pentru cremă:
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 4 cescute de cafea
Mod de preparare:
Bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul, freacă până obţii o cremă, încorporează apoi faina şi cacaua, subţiind aluatul cu lapte. Amestecă bine şi adaugă praful de copt.
Unge o formă de tort cu unt şi tapeteaz-o uniform cu puţină faină, înlăturând faina în exces. Toarnă compoziţia şi coace la 180° C 1 oră, fără a deschide uşa cuptorului în acest timp.
Frământă cu mâna untul, zahărul pudră şi 2 gălbenuşuri până la obţinerea unei compoziţii omogene.
Adaugă cele 4 ceşcuţe de cafea, amestecând continuu pentru a realiza o cremă omogenă. După ce blatul s-a copt, lasă-1 să se răcească, taie-l în două, unge partea de jos cu cremă şi acoperă cu cealaltă parte.
Pune crema rămasă într-un poş şi decorează tortul după inspiraţie. Pune-l 1 oră în frigider, apoi serveşte-l.
Tort negru cu cacao şi cafea
Pofta buna!