Ruladă de curcan cu salvie
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de curcan cu salvie din: ficat de pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, snitele subtiri de curcan, bacon, faina, supa si vermut sec.
- 250 g de ficat de pui
- 1 ceapă
- 3 mere
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de măghiran tocat
- sare
- piper
- 4 şniţele subţiri de curcan (a 180 g)
- 4 felii bacon (kaizer afumat)
- 8 foi de salvie
- 250 g de ceapă mică sau arpagic
- 1 lingură de făină
- 250 ml de supă
- 100 ml de vermut sec
Mod de preparare:
Tăiaţi ficatul şi ceapa cubuleţe. Curăţaţi merele. Daţi unurointre ele pe râzătoare, iar pe cel de-al doilea tăiaţi-l felioare. Prăjiţi ficatul într-o lingură de ulei cca. 3 minute. Adăugaţi ceapa, măghiranul şi mărul ras, condimentaţi şi prăjiţi totul încă 2 minute.
Condimentaţi carnea de curcan, întindeţi amestecul cu ficat pe ea şi rulaţi-o. înfăşuraţi fiecare rulou cu câte o frunză de salvie şi fixaţi-l.
Curăţaţi arpagicul sau ceapa mică, apoi tăiaţi-l în jumătate. Prăjiţi ruladele în ulei. Căliţi arpagicul, felioarele de mere şi restul salviei. Presăraţi-le cu făină. Turnaţi supa şi vermutul. Inăbuşiţi ruladele cca. 30 de minute.
Ruladă de curcan cu salvie
Poftă bună!