Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu lapte, migdale si ciocolata din: miez de paine, lapte, migdale, zahar, unt, oua, ciocolata menaj, smantana dulce si frunze de menta.
pentru aluat:
- 250 g miez de pâine
- 700 ml lapte
- 150 g migdale
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 3 ouă
pentru glazură:
- 300 g ciocolată menaj
- 100 ml smântână dulce
pentru decor:
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Fărâmiţează miezul de pâine şi pune-l într-un castron împreună cu laptele la înmuiat. Topeşte untul şi lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Separat, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă.
Bate albuşurile spumă foarte tare şi toacă migdalele. Amestecă miezul de pâine cu o furculiţă, adaugă migdalele, untul, compoziţia de gălbenuşuri şi amestecă bine ingredientele. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă.
Unge cu unt o formă de tort, toarnă compoziţia şi coace-o circa 1 oră şi 15 minute la 160° C. Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcorească, apoi răstoarn-o pe un platou.
Pune smântână şi ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Taie prăjitura bucăţi, toarnă peste ele glazură de ciocolată si serveste.
Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
Pofta buna!