Sos bolognez pentru paste
PrinteazaO reteta delicioasa de sos bolognez pentru paste din: ceapa, usturoi, morcov, ulei, carne tocata, sare, piper, rosii, vin rosu, supa de carne, oregano si cimbru.
Poate te itnereseaza si Sos pentru paste
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 500 g carne tocată (400 g carne de vită, 100 g carne de porc)
- sare
- piper
- 400 g roşii întregi decojite (conservă)
- 150 ml vin roşu
- 150 ml supă de carne
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1 linguriţă cimbru uscat
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa, iar morcovul se taie mărunt. Se pră¬jeşte carnea în ulei încins, amestecăndu-se, până ce devine sfărâmicioasă. Se adaugă legumele, sare şi piper şi se fierbe 3 min.
Se adaugă la amestecul de carne conserva de roşii, cu tot cu zeamă. Roşiile se zdrobesc cu furculliţa şi se dau în clocot. Se stinge totul cu vin; se adaugă supă şi se condimentează sosul cu sarSos bolognez pentru pastee, piper, oregano şi cimbru.
Se mai fierbe 30 min., fără capac, amestecând din când în când. Se serveşte la paste, în special spaghete şi macaroane.
Sos bolognez pentru paste
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos bolognez
- sos bolonez
- sos boloniez