Salată de varză cu chimen şi kaizer prăjit crocant
PrinteazaO reteta de salata de varza cu chimen si kaizer prajit crocant din: varza alba, ceapa, ulei, zahar, otet balsamic alb, sare, piper, chimen si kaizer impanat.
- 1 varza albă
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri oţet balsamic alb
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă chimen
- 75 g kaizer împănat afumat
Mod de preparare:
Se curăţă varza şi se toacă. Se opăreşte cu apă clocotită şi se lasă să se pătrundă cca 2 min. Se scurge, se stoarce şi se aşază într-un castron. Se curăţă şi se toacă ceapa.
Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa până devine aurie; se presară zahăr şi se lasă să se caramel zeze.
Se stinge cu 100 ml apă şi oţet; se lasă să dea în clocot la foc iute şi se toarnă fierbinte peste varză. Se condimentează cu sare, piper şi chimen; se amestecă bine şi se lasă să se răcorească.
Se prăjeşte kaizerul fără adaos de grăsime şi se presară fierbinte peste salată. Eventual se ornează, după fantezie.
Salată de varză cu chimen şi kaizer prăjit crocant
Pofta buna!