Mini-tartă cu prune şi brânză

Printeaza

O reteta delicioasa de mini tarta cu prune si branza din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, sare, lapte, prune, oua, branza de vaci, zahar, lamaie, suc de lamaie, unt, budinca de vanilie, praf de copt si sare.

Ingrediente:Mini-tartă cu prune şi brânză

blat:

  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 75 ml lapte

umplutură: 

  • 250 g prune
  • 2 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 70 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 40 g unt
  • 1/2 plic praf de budincă de vanilie
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se freacă untul. Se adaugă zahărul şi ouăle, amestecând. Se­parat se amestecă făina cu praf de copt şi sare şi se adaugă la compoziţia de unt, alternând cu laptele.

Se amestecă până se obţine un aluat omogen. Se încinge cuptorul la 200°C. Se ta- petează cu hârtie de copt o formă de tort (0 22 cm) şi se toarnă în ea aluatul.

Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se scot sâm­burii.  Pentru umplutură, se separă ouăle. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, gălbenuşuri, coaja rasă şi sucul de lămâie.

Se topeşte untul, se lasă să se răcească şi se înglobează.

Separat, se amestecă praful de copt cu praf de budincă şi se adaugă la compoziţia de ouă; se amestecă. Se înglobează apoi albuşurile bătute cu un praf de sare.

Umplutura obţinută se aşază pe alu­at. Deasupra se repartizează prunele, cu partea tăiată în sus. Se coace prăjitura la cuptor cca 50 min. Se lasă să se răcească.

Mini-tartă cu prune şi brânză

Mini-tartă cu prune şi brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.