Un Vin de Top din Inima Toscanei. Argiano Brunello di Montalcino este un vin emblematic produs în regiunea Montalcino din Toscana, Italia. Cu o istorie îndelungată care începe în 1580, când familia Pecci a construit vila Argiano, această cramă a devenit un simbol al excelenței viticole. Istoria și Tradiția Argiano Brunello […]
Supa de ciuperci cu carnaciori picanti
PrinteazaSupa de ciuperci cu carnaciori picanti din: unt, ceapa, ciuperci, vin alb, concentrat de legume, piure de castane, smantana, carnaciori, patrunjel si ulei de trufe.
Ingrediente:
- 25 g unt
- 1 ceapa mare, tocata
- 75 g ciuperci, taiate in doua
- 150 ml vin alb, sec
- 750 ml concentrat de legume
- 200 g piure de castane sau 1 cartof
- 150 ml smantana
- 4 carnaciori picanti, tocati
- o mana de patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri ulei de trufe, optional
Mod de preparare:
Supa de ciuperci cu carnaciori picanti: Topeste untul si soteaza ceapa si usturoiul 10 minute. Adauga ciuperci si mareste flacare.
Tine pe foc 10 minute, pana cand se rumenesc si pierd lichidul.
Apoi adauga vinul si continua sa fierbi 2 minute.
Adauga concentratul si fierbe la foc mic 10 minute. Adauga piureul de castane sau cartoful fiert si zdrobit si potriveste gustul de sare si piper.
Adauga smantana si paseaza cu tocatorul electric pentru a obtine o crema fina. Pune vasul din nou pe foc pentru a se mentine calda.
Prajeste carnaciorii si scurge grasimea, apoi adauga patrunjelul. Serveste supa in boluri, cu carnaciori deasupra, si stropita cu cateva picaturi de ulei de trufe – optionla.
Pofta buna!
Argiano Brunello di Montalcino: Un Vin de Top din Inima Toscanei