Tort cu capuccino, cireşe si multă frişcă
PrinteazaTort cu capuccino, cirese si multa frisca din: oua, sare, zahar, faina, amidon, praf de copt, cirese, suc de cirese, frisca, intaritor pentru frisca, capuccino si lichior de cafea.
Ingrediente:
- 4 ouă
- sare
- 200 g de zahăr
- 100 g de făină
- 140 g de amidon
- 2 linguriţe de praf de copt
- 1 borcan de cireşe (720 ml)
- cca. 200 ml de suc de cireşe
- 600 ml de frişcă
- 3 pacheţele de întăritor de frişcă
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 2 linguri de capuccino instant
- eventual 1 lingură de lichior de cafea
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Bateţi cca. 10 minute ouăle cu 4 linguri de apă călduţă, cu un praf de sare şi cu 150 g de zahăr. Cerneţi aici făina, praful de copt şi amidonul, apoi
amestecaţi. Turnaţi totul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt.
Coaceţi aluatul cca. 30 de minute şi lăsaţi-l să se răcească. Scurgeţi cireşele şi colectaţi sucul. Completaţi-l până la 350 ml cu sucul pregătit dinainte. Amestecaţi 40 g de amidon cu 5 linguri de suc. Daţi în clocot restul sucului împreună cu 20 g de zahăr. Incorporaţi sucul cu amidon şi fierbeţi în continuare.
Tăiaţi blatul de două ori pe orizontală. Inchideţi blatul de jos într-un inel de tort, stropiţi-l cu puţin compot, apoi lăsaţi-l să se întărească. Bateţi frişca, întăritorul, 30 g de zahăr şi zahărul vanilat. Dizolvaţi capuccino într-o lingură de apă călduţă, respectiv în lichior, şi încorporaţi aici 1/3 din frişcă.
Intindeţi 1/3 din frişcă peste blatul însiropat, apoi aşezaţi al doilea blat. Intindeţi apoi 3/4 din frişca neagră (cu capuccino) şi aşezaţi al treilea blat. Umpleţi un dispozitiv de şpriţat cu restul de frişcă albă şi neagră, îmbrăcaţi tortul cu frişcă şi şpriţaţi şi câţiva bulgăraşi.
Tort cu capuccino, cireşe si multă frişcă
Pofta buna!