Delicii de ciocolată cu cremă de alune

Printeaza

O reteta delicioasa de delicii de ciocolata cu crema de alune din: ciocolata menaj, lapte, smantana dulce, galbenusuri, zahar, alune de padure, faina alba, pastaie de vanilie si fursecuri.

Ingrediente:Delicii de ciocolată cu cremă de alune

pentru prăjiturele:

  • 80 g ciocolată menaj
  • 240 ml lapte
  • 240 ml smântână dulce
  • 3 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 50 g alune de pădure
  • 1 lingură faină albă
  • 1/2 păstaie de vanilie

pentru decor:

  • 8 fursecuri tip

 

Mod de preparare:

Bate gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc, apoi adaugă făina. Amestecă laptele cu smântână şi păstaia de vanilie despicată pe lungime, apoi încorporează-le în compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând continuu.

Fierbe crema la bain-marie până când se îngroaşă, apoi toarnă 100 g din ea peste alunele măcinate. Amestecă uşor cu o spatulă, acoperă vasul cu folie alimentară şi pune-l în frigider. Pune ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie, amestecând per¬manent; adaugă crema rămasă, amestecând bine cu o spatulă până la obţinerea unei compoziţii netede şi omogene.

Toarnă compoziţia în tavă, nivelând-o cu o spatulă. Acoperă tava cu folie alimentară şi pune-o în congelator 2 ore. Pune tava în frigider şi las-o 10 minute, apoi răstoarn-o pe un platou. Taie cu o formă rotundă mai multe discuri.

Aşază pe fiecare farfurie 1-2 discuri, toarnă în jurul lor cremă de alune, decorează cu fursecuri şi stropeşte-le cu cremă, apoi serveşte-le.

Delicii de ciocolată cu cremă de alune

Delicii de ciocolată cu cremă de alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.