Prăjitură cu vişine
PrinteazaO reteta de prajitura cu visine din: drojdie, lapte, faina, zahar, sare, ou, unt, zahar vanilat, visine, rbanza dulce, suc si coaja de lamaie si budinca de vanilie.
- 1/2 cub de drojdie
- 100 ml de lapte
- 300 g de faină
- 60 g de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 40 g de unt moale
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
topping:
- 2 borcane de vişine (a 720 ml)
- 3 ouă
- 750 g de brânză dulce
- 150 g de zahăr
- sucul şi coaja de la o lămâie
- 1 pachet de budincă de vanilie
aluat fărâmiţat:
- 250 g de făină
- 150 g de zahăr
- 1 praf de sare
- 125 g de unt topit
- 1-2 linguri de zahăr pentru decor
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia cu laptele călduţ. Adăugaţi restul ingredientelor şi frământaţi cu mixerul un aluat omogen care se desprinde uşor de pe fundul castronului.
Inveliţi-l într-un şervet curat şi lăsaţi-l cca. 30 de minute să crească.
Scurgeţi vişinile. Ameste¬caţi ouăle, brânza, zahărul, budinca, sucul şi coaja de lămâie.
Frământaţi aluatul cu drojdie, întindeţi-l pe o tavă unsă cu grăsime, lăsaţi-i o margine liberă, aco- periţi-l şi lăsaţi-l cca. 15 minute. Preîncălziţi cuptorul la 175°C.
Intindeţi amestecul cu brânză şi vişine uniform peste blat şi coaceţi prăjitura cca. 30 de minute. Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, zahărul, sarea şi untul topit.
Potriviţi cuptorul la 200°C. Presăraţi firimiturile de aluat peste prăjitură şi coaceţi-o cca. 25 de minute. Decoraţi-o cu zahăr.
Prăjitură cu vişine
Pofta buna!