Rulada cu cacao si visine
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu cacao si visine din: oua, sare, faina, zahar, amidon, praf de cacao, foite de gelatina, visine, frisca, branza dulce, lichior de visine si gem de visine.
- 4 ouă
- sare
- 180 g de zahăr
- 50 g de făină
- 50 g amidon
- 20 g de praf de cacao
- 3 foiţe de gelatină
- 1 borcan cu vişine (340 g)
- 100 ml de frişca
- 300 g de brânză dulce
- 2 linguri de lichior de vişine
- 3 linguri de gem de vişine
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Separaţi ouăle. Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare.
Bateţi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr şi 3 linguri de apă fierbinte, încorporaţi spuma de ou. Amestecaţi făina, amidonul şi praful de cacao şi înglobaţi-le în amestecul cu ou.
Intindeţi aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi coaceţi-l pe al doilea nivel de jos 8-10 minute.
La final, răsturnaţi aluatul pe un şervet curat presărat cu zahăr. Indepărtaţi hârtia, rulaţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
Inmuiaţi gelatina. Scurgeţi vişinile. Bateţi frişca. Amestecaţi brânza, restul de zahăr şi frişca. încălziţi lichiorul de vişine, dizolvaţi aici gelatina şi încorporaţi-o în amestecul cu brânză. Adăugaţi vişinile.
Derulaţi blatul, ungeţi-l cu gemul de vişine, întindeţi amestecul cu brânză.
Rulaţi totul cu ajutorul şervetului şi lăsaţi prăjitura cca. 2 ore la rece. Eventual presăraţi-o cu zahăr pudră.
Rulada cu cacao si visine
Pofta buna!