Clatite

Printeaza

Clatite cu: faina, lapte, branza de vaci, smantana, oua, sare, zahar, ulei, gem.

Ingrediente:

  • 150 g făină
  • 250 g lapte
  • 100 g brânză de vaci
  • 50 ml smântână
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2 linguriţe de ulei
  • gem sau dulceaţă

Mod de preparare:

Se pune într-un castron făina, se face loc la mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă sarea, zahărul şi laptele.

Se mixează totul bine şi se mai adaugă ulei. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri. Se lasă aproximativo oră la frigider.

Se încinge o tigaie. Când e foarte bine încinsă, se toarnă un polonic din compoziţia de clătite şi se răsuceşte tigaia în aşa fel încât aluatul să se întindă pe toată suprafaţa tigăii.

Când începe să se rumeneas­că pe o parte, se întoarce clătita pe cealaltă parte.

După ce sunt toate gata, se umplu pe rând, după preferinţe, cu brânză, smântână sau gem.

 

Clatite

Clatite

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.