O reteta delicioasa de piure si chiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, ceapa, carne tocata de vita, boia de ardei, ulei, branza si busuioc.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
sare
cca. 200 ml de lapte
2 linguri de unt
piper
nucşoară rasă
3 roşii
1 ceapă
400 g de carne tocată de vită
boia de ardei, dulce
2 linguri de ulei
50 g de brânză rasă
1 lingură de busuioc tocat
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în coajă cca. 25 de minute. Scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi pisaţi-i cât încă sunt calzi.
Adăugaţi laptele fierbinte şi untul.
Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.
Tăiaţi roşiile cubuleţe, înglobaţi-le în amestecul de mai sus şi întindeţi piureul într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Amestecaţi-o cu sarea, piperul, boiaua şi carnea şi frământaţi-le.
Cu mâinile umede formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le cca. 5 minute în ulei. Aşezaţi-le apoi peste piureul din formă.
Turnaţi grăsimea rămasă în tigaie.
Presăraţi brânza rasă şi coaceţi totul în cuptor cca. 20 de minute. înainte de servire, presăraţi şi puţin busuioc proaspăt.
Chiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 800 g carne de vită tocată 1 legătură pătrunjel 1 ceapă medie 2-3 căţei usturoi 1 ou 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sos: 500 g sos de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.