Oua umplute in coaja
PrinteazaO reteta de oua umplute in coaja din: oua, franzela, lapte, pesmet, unt, marar, sare, piper si cascaval.
- 6 oua
- 1 felie franzela
- 150 ml lapte
- 2 linguri pesmet
- unt pentru prajit
- marar verde tocat fin
- sare
- piper
- putin cascaval ras
Mod de preparare:
Speli ouăle şi le fierbi tare, apoi le pui în apă rece până se răcesc complet. Tai ouăle pe lung cu un cuţit foarte ascuţit, având grijă să nu se crape coaja. Goleşti cojile de gălbenuş şi de albuş.
Compoziţia scoasă din ou, o zdrobeşti cu furculiţa şi o amesteci cu franzela înmuiată şi stoarsă bine. Condimentezi cu sare, piper şi mărar. Cu această pastă umpli cojile de ou (umplutura va fi bombată).
Presari deasupra pesmet alb fin, presezi apoi puţin cu mâna şi prăjeşti ouăle în unt încins, doar pe partea umpluturii. Când sunt gata, scoţi ouăle şi presari peste umplutură caşcaval ras, apoi le serveşti calde, cu murături sau salată de sezon.
Oua umplute in coaja
Pofta buna!