Lebărvursti
PrinteazaO reteta delicioasa de lebarvursti din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, slanina, piper, lapte dulce, mare de porc, lapte dulce si sare.
- ficatul porcului
- 1 bucata de carne egala cu greutatea ficatului
- 2 cepe
- 150 g slanina
- 1/2 lingurita piper pisat
- 100 ml lapte dulce
- mate de porc
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea cu ficatul în apă cu sare. Când s-a albit ficatul, îl scoţi şi îl laşi să se răcească, apoi îl treci prin maşina de tocat de câteva ori.
Căleşti ceapa şi o dai prin maşina de tocat împreună cu carnea bine fiartă, apoi amesteci totul cu ficatul.
Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi bucăţile de slănină tăiate mărunt şi amesteci turnând câte puţin lapte.
Cu această compoziţie umpli jjnaţele, apoi înţepi din loc în loc şi le pui la fiert timp de 15 minute.
Scoţi lebărvurştul şi îl pui imediat, pentru câteva minute, în apă rece, apoi îl atârni în loc aerisit şi rece.
Lebărvursti
Pofta buna!