Paste scurte cu sos de rosii
PrinteazaPaste scurte cu sos de rosii, patrunjel, branza, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 500 g de paste scurte
- 800 g de roşii decojite
- 10 g de pătrunjel proaspăt
- 50 g de brânză rasă
- usturoi copt
- sare
Mod de preparare:
Usturoiul se coace pe hârtie de copt, în coajă, apoi se curăţă şi poate fi păstrat în ulei de măsline sau de floarea- soarelui, în frigider, mai multe zile. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în multă apă cu puţină sare.
Se scurge apa, pastele se pun într-o tavă şi se amestecă cu sosul obţinut din pasarea roşiilor împreună cu usturoiul şi frunzele de pătrunjel.în sos puteţi să adăugaţi 20 ml de ulei de măsline, pentru savoare.
Daţi tava la cuptor, după ce aţi presărat brânza rasă pe deasupra. în zece minute la 180° c obţineţi paste gustoase, aromate şi gratinate frumos.
Paste scurte cu sos de rosii
Pofta buna!