Toba de casa

Printeaza

O reteta delicioasa de toba de casa din: carne grasa, carne macra, limba de porc, picioare de porc, urechi de porc, slanina cu sorici, foaie de dafin, gogosare, castravete si sare.

Ingrediente:Toba de casa

  • 1 kg carne grasă
  • 1 kg carne macră
  • 1 limbă de porc
  • 2 picioare de porc
  • 2 urechi de porc
  • 250 g slănină cu şorici
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 gogoşar
  • 1 castravete
  • sare

 

Mod de preparare:

Parleste urechile si picioarele, spala-le si pune-le la fiert intr-o oala mare. Aduna spuma ori de cate ori e nevoie. Separat, spală carnea şi limba şi dă- le în clocot într-o oală mai mică.

Când sunt aproape fierte, scoate-le şi pune-le la fiert lângă urechi şi picioare. Când carnea este fiar¬tă şi zeama a scăzut, stinge focul şi lasă să se răcorească.

Scoate cărnurile şi taie-le în cuburi şi fâşii, adaugă şoriciul de pe picioare şi urechile tăiate în felii, slănina (tot cuburi), puţin gogoşar şi castravete tocat.

Pune totul într-un vas de yena, adaugă puţină zeamă (cam o cană) şi dă la rece.

Dacă ai ales să pui toba în stomac sau într-un maţ mai gros, după ce ai legat sau ai cusut maţul, pune-o la fiert în vin, cu foaia de dafin şi sare.

Lasă să fiarbă la foc mic o oră. Scoate toba şi pune-o la tasat, între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.

Toba de casa

Toba de casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.