Toba de casa
PrinteazaO reteta delicioasa de toba de casa din: carne grasa, carne macra, limba de porc, picioare de porc, urechi de porc, slanina cu sorici, foaie de dafin, gogosare, castravete si sare.
- 1 kg carne grasă
- 1 kg carne macră
- 1 limbă de porc
- 2 picioare de porc
- 2 urechi de porc
- 250 g slănină cu şorici
- 1 foaie de dafin
- 200 ml vin alb
- 1/2 gogoşar
- 1 castravete
- sare
Mod de preparare:
Parleste urechile si picioarele, spala-le si pune-le la fiert intr-o oala mare. Aduna spuma ori de cate ori e nevoie. Separat, spală carnea şi limba şi dă- le în clocot într-o oală mai mică.
Când sunt aproape fierte, scoate-le şi pune-le la fiert lângă urechi şi picioare. Când carnea este fiar¬tă şi zeama a scăzut, stinge focul şi lasă să se răcorească.
Scoate cărnurile şi taie-le în cuburi şi fâşii, adaugă şoriciul de pe picioare şi urechile tăiate în felii, slănina (tot cuburi), puţin gogoşar şi castravete tocat.
Pune totul într-un vas de yena, adaugă puţină zeamă (cam o cană) şi dă la rece.
Dacă ai ales să pui toba în stomac sau într-un maţ mai gros, după ce ai legat sau ai cusut maţul, pune-o la fiert în vin, cu foaia de dafin şi sare.
Lasă să fiarbă la foc mic o oră. Scoate toba şi pune-o la tasat, între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra.
Toba de casa
Pofta buna!