Spumă de ricotta cu cacao
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de ricotta cu cacao din: ricotta, smantana dulce, zahar pudra, cacao neagra, rom si frisca.
- 350 g ricotta
- 400 ml smântână dulce
- 50 g zahăr pudră
- 30 g cacao neagră
- 1 păhărel cu rom
pentru decor:
- cacao
- friscă
- zmeura
Mod de preparare:
Zdrobeşte ricotta într-un vas şi freac-o cu lingura până când devine cremoasă. Bate smântână cu mixerul, amestec-o cu ricotta, adaugă zahărul pudră, cacaua neagră cernută direct în vas şi romul. Amestecă bine până când obţii o cremă spumoasă.
Pune spuma în cupe şi lasă-le să se odihnească cel puţin 1 oră în frigider, după care o serveşti. Inainte de a servi, decorează cu cacao presărată pe toată suprafaţa, moţuri de frişcă şi zmeură.
Spumă de ricotta cu cacao
Pofta buna!