Prăjitură cu brânză si cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu branza si cu ciocolata din: faina, sare, unt, ou, cacao, zahar, oua, branza dulce, mascarpone, zahar vanilat, amidon, sare, faina, cacao, cafea instant si zahar pudra.
aluat:
- 150 g de făină
- sare
- 80 g de unt rece
- 1 ou
- 1 linguriţă de cacao
- 40 g de zahăr
topping:
- 4 ouă
- 500 g brânză dulce
- 250 g de mascarpone
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 160 g de zahăr
- 3 linguri de amidon
- 1 vârf de cuţit de sare
fulgi de ciocolată:
- 125 de făină
- 1 lingură de cacao
- 1 linguriţă de cafea instant
- 100 g de zahăr
- 100 g de unt
în plus:
- 1 lingură de zahăr pudră
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat cu făina, sarea, untul, oul, praful de cacao, zahărul şi 1-2 linguri de apă. Infăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l 30 de minute la rece.
Pentru topping, separaţi ouăle. Amestecaţi brânza dulce şi mascarpone, apoi încorporaţi gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul şi amidonul.
Bateţi albuşurile, apoi turnaţi sarea, înglobaţi spuma de ou în crema de brânză. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Amestecaţi făina, praful de cacao, zahărul şi cafeaua instant, adăugaţi untul rece în fulgi şi mixaţi până obţineţi firimiturile de ciocolată.
Intindeţi aluatul în folia alimentară. Tapetaţi cu el o formă rotundă (0 26 cm) şi formaţi o margine. Intindeţi crema de brânză, presăraţi fulgii de ciocolată şi coaceţi prăjitura 45-50 de minute.
Prăjitură cu brânză si cu ciocolată
Pofta buna!