Spumă de cacao cu alune
PrinteazaO reteta delicioasa de spuma de cacao cu alune din: lapte, alune de padure, smantana, zahar, galbenusuri, cacao neagra, gelatina, zahar vanilat, rom si galbenusuri.
pentru spuma de cacao:
- 200 ml lapte
- 120 g alune de pădure
- 200 ml smântână dulce
- 80 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 10 g cacao neagră
- 3 folii gelatină
- 1 plic zahăr vanilat
pentru sosul zabaion:
- 100 ml smântână dulce
- 30 ml rom
- 2 gălbenuşuri
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pune gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi mixea- ză-le până când obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă alunele prăjite curăţate de coajă şi tocate mărunt cu cuţitul. Pune cacaua neagră şi amestecă bine toate ingredientele.
Inmoaie gelatina în apă rece. Pune la fiert laptele cu zahărul vanilat, adaugă gelatina scursă şi stoarsă şi amestecă până se dizolvă. Toarnă laptele peste compoziţia de cacao şi alune , amestecă bine şi pune-o într-o cratiţă.
Pune-o la fiert până când dă în clocot, apoi las-o să se răcească. Incorporează smântână bătută bine, apoi toarnă compoziţia în forme individuale din aluminiu şi pune-le în frigider până când aceasta se întăreşte.
Pune într-un castron gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat şi romul. Bate-le bine cu telul şi fierbe-le la bain-marie până când compoziţia devine spumoasă, după care las-o să se răcească.
Intre timp, bate smântână şi încorporeaz-o în sosul zabaion răcit, amestecând uşor. Pune sosul în frigider. Scoate formele din frigider şi răstoarnă-le pe farfurii. Serveşte spuma cu sosul zabaion.
Spumă de cacao cu alune
Pofta buna!