Spumă de cacao cu alune

Printeaza

O reteta delicioasa de spuma de cacao cu alune din: lapte, alune de padure, smantana, zahar, galbenusuri, cacao neagra, gelatina, zahar vanilat, rom si galbenusuri.

Ingrediente:Spumă de cacao cu alune

pentru spuma de cacao:

  • 200 ml lapte
  • 120 g alune de pădure
  • 200 ml smântână dulce
  • 80 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 10 g cacao neagră
  • 3 folii gelatină
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru sosul zabaion:

  • 100 ml smântână dulce
  • 30 ml rom
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pune gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi mixea- ză-le până când obţii o compoziţie spumoasă. Adaugă alunele prăjite curăţate de coajă şi tocate mărunt cu cuţitul. Pune cacaua neagră şi amestecă bine toate ingredientele.

Inmoaie gelatina în apă rece. Pune la fiert laptele cu zahărul vanilat, adaugă gelatina scursă şi stoarsă şi amestecă până se dizolvă. Toarnă laptele peste compoziţia de cacao şi alune , amestecă bine şi pune-o într-o cratiţă.

Pune-o la fiert până când dă în clocot, apoi las-o să se răcească. Incorporează smântână bătută bine, apoi toarnă compoziţia în forme individuale din aluminiu şi pune-le în frigider până când aceasta se întăreşte.

Pune într-un castron gălbenuşurile, zahărul, zahă­rul vanilat şi romul. Bate-le bine cu telul şi fierbe-le la bain-marie până când compoziţia devine spumoasă, după care las-o să se răcească.

Intre timp, bate smântână şi încorporeaz-o în sosul zabaion răcit, amestecând uşor. Pune sosul în frigider. Scoate formele din frigider şi răstoarnă-le pe farfurii. Serveşte spuma cu sosul zabaion.

Spumă de cacao cu alune

Spumă de cacao cu alune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.