Carnati de porc semiuscati
PrinteazaO reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu dulce, usturoi, smate si sare.
- 2 kg carne de porc
- 500 g slanina
- 500 g kaizer afumat
- 1 lingurita cu ienibahar
- 1 lingurita cu cimbru
- 1 lingurita cu piper
- 1 lingurita cu coriandru
- 2 linguri cu boia dulce
- 200 ml vin rosu sec
- 1 capatana de usturoi
- mate
- sare
Mod de preparare:
Curăţă bine maţele şi lasă-leîn apă cu sare. Dă toată carnea şi slănina prin maşina de tocat şi amestecă totul cu condimentele, adaugă vinul, usturoiul pisat fin şi sare după gust.
Framanta toata compozitia astfel incat sa se condimenteze uniform. Cu ea umple matele.
Lasa carnatii la scurs, rulati pe un facalet, cateva zile, de preferat undeva afara sau intr-o camara bine aerisita.
Carnati de porc semiuscati
Pofta buna!