Gulas cu carne de vitel si struguri
PrinteazaO reteta de gulas cu carne de vitel si struguri din: carne de vitel, ulei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, boabe de struguri, faina, ou, zeama de lamaie si tarhon.
- 400 g carne de vitel
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa verde
- 100 g morcovi
- 100 g patrunjel
- 150 g boabe de struguri
- 60 g faina
- 1 ou
- zeama de la 1 lamaie
- tarhon
Mod de preparare:
Torni uleiul într-o cratiţă pe foc, adaugi carnea tăiată cubuleţe şi căleşti până ce carnea îşi schimbă culoarea (devine albă).
Pui piper, sare şi puţină apă. între timp, cureţi morcovul şi pătrunjelul şi le tai fâşii subţiri.
Ceapa o tai rondele. Tai boabele de struguri în 2 şi le scoţi seminţele. Când carnea este aproape fiartă, adaugi legumele şi ceapa.
Pui peste toate 1 lingură de făină, rumeneşti puţin şi torni peste amestec aproximativ 1 l de apă.
Din făina rămasă, ou şi puţină apă, faci găluşte pe care le fierbi separat în apă sărată. Când carnea este fiartă, pui găluştele în gulaş şi laşi să fiarbă puţin împreună, ca să ia şi găluştele gust de carne. Adaugi boabele de struguri, zeama de lămâie şi tarhonul tocat.
Gulas cu carne de vitel si struguri
Pofta buna!