Brioşe de ciocolată şi dovleac

Printeaza

Briose de ciocolata si dovleac din: faina, lapte, dovleac, fulgi de ciocolata, cacao neagra, unt, zahar brun, oua si zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 100 g faină cu agent de creştere
  • 750 ml lapte
  • 100 g dovleac (pulpă)
  • 30 g fulgi de ciocolată
  • 10 g cacao neagră
  • 60 g unt
  • 15 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Brioşe de ciocolată şi dovleac: Curăţă dovleacul de coajă, taie-1 felii şi coace-1 15 minute în cuptor, la 200° C. între timp, frea­că untul într-un castron, adăugând zahărul brun treptat, până când devine ca o cremă.

Separat, bate ouăle cu zahărul vanilat şi încorporează-le în compoziţia de unt. Adaugă faina cernută amestecată cu cacaua şi un praf de sare, alternând cu laptele.

Unge cu unt formele, aşază pe fundul lor un strat de compoziţie, pune în mijloc fulgi de ciocolată şi dovleacul tăiat bucăţele şi copt.

Acoperă cu un alt strat de compoziţie şi coace brioşele 20 de minute la 190° C.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.