Fasole cu ceapă şi chimen

Printeaza

Fasole cu ceapa si chimen din: fasole, ceapa, ulei, faina, malai, chimen, seminte de chimen, suc de rosii, marar, foaie de dafin, sare, piper si marar verde.

Ingrediente:

  • 800 g fasole alba
  • 4 cepe albe mari
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura malai
  • 1 lingurita chimen pisat
  • 1 lingurita seminte intregi de chimen
  • 200 g suc de rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • marar verde

 

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea înmuiată 10-12 ore, schimbând apa de două, trei ori. Scurgeţi-o apoi de apă. Curăţaţi ceapa şi tăiati-o în rondele cu grosimea de 0,5mm.

Treceţi rondelele printr-un amestec obţinut din făina albă, mălai, chimen, sare şi piper.

Prăjiţi în ulei fierbinte rondelele de ceapă înfăinate, pe ambele părţi şi scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos.

Pisaţi usturoiul şi căliţi-l în ulei.

Când începe să se îngălbenească, adăugaţi fasolea albă, seminţele întregi de chimen, foaia de dafin, sucul de roşii şi mărarul tocat mărunt.

Ţineţi vasul la foc potrivit, 10 minute, acoperit, apoi lăsaţi-l în repaus 10 minute înainte de servire.

Puneţi fasolea în farfurii şi repartizaţi egal şi rondelele de ceapă.

Ornaţi cu câte o rămurică de mărar fiecare porţie.

 

Fasole cu ceapă şi chimen

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.