Gaina macedoneana

Printeaza

O reteta delicioasa de gaina macedoneaza din: gaina, branza telemea, bacon, oua, lapte, faina, unt, busuioc, rosii, morcovi, ceapa usturoi, nucsoara si piper.

Ingrediente:Gaina macedoneana

  • 1 gaina
  • 250 g branza telemea
  • 200 g bacon sau costita
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 100 g unt
  • 1 lingura de busuioc proaspat, tocat
  • 4 rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • nucsoara
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli găina şi o pui la fiert întreagă împreu­nă cu morcovii, ţelina, ceapa, toate întregi. După ce au fiert toate, scurgi găina şi o laşi să se răcească.

O dezosezi şi o tai cubuleţe (puţin mai mari decât pentru salata boeuf). Amesteci cu baconul tăiat tot cubuleţe şi cu telemeaua dată prin răzătoarea mare.

Pui lap­tele la fiert. Separat, într-o cratiţă, pui la foc mic, untul şi făina. Stingi cu lapte şi faci un sos alb în care adaugi sare, piper, nucşoară şi busuioc mărunţit. lei cratiţa de pe foc şi laşi să se răcească timp de 5 minute.

Apoi adaugi ouăle întregi (crude). Amesteci bine şi torni sosul peste bucăţile de găină, bacon şi brânză. Adaugi şi usturoiul curăţat şi tocat mărunt.

Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu făină. Aşezi deasupra felii de roşii. Dai la cuptor la foc potri­vit timp de 30 de minute. Serveşti găina cu garnitură de orez.

Gaina macedoneana

Gaina macedoneana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.