Muschi dulce acrisor cu legume coapte

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi dulce acrisor cu legume coapte din: cotlet de porc, dovlecei, ardei grasi, ceapa miere, mustar, vin rosu, otet balsamic, rozmarin, coriandru, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Muschi dulce acrisor cu legume coapte

  • 2 kg cotlet de porc
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei grasi
  • 5 cepe mici
  • 4 linguri cu miere
  • 2 linguri cu mustar
  • 2 linguri cu vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • crengute cu rozmarin
  • coriandru
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală carnea şi cresteaz-o, formând mici romburi, astfel încât sosul pe c’are-l pregăteşti să intre cât mai mult în carne şi să nu curgă în tavă. Sărează şi piperează.

Amestecă mierea cu oţetul şi vinul, adaugă muştarul şi puţin coriandru.

Cu această pastă, unge din belşug cotletul şi umple crestăturile, în câteva dintre ele, înfige crenguţe de rozmarin.

Pune bucata de carne într-o tavă de copt, iar pe lângă ea, aşază felii de ardei gras, cepele tăiate în două şi bucăţi mari de dovlecel.

Adaugă o ceaşcă de apă, puţină sare, un strop de ulei peste legume şi acoperă totul cu folie de aluminiu.

Dă la cuptor, iar după 30 de minute, îndepărtează folia şi lasă să se rumenească legumele şi carnea.

Muschi dulce acrisor cu legume coapte

Muschi dulce acrisor cu legume coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.